23 Mars - Utställning i Malmö

Äntligen var det dags för Lillen att åka på sin första utställning efter att ha fyllt två år.

Mamma hade blivit sjuk under natten men som tur var, var det bestämt sen innan att Jessica och Anneli skulle åka med oss. Så jag fick sällskap ändå! Klockan halv sex började jag och Jessica rulla mot Kungsbacka där Anneli skull parkerat sin bil över dagen. Strax efter klockan åtta var vi framme vi Malmö mässan där dagens internationella utställning skulle hållas. Domare för dagen var Liliane de Ridder-Onghena från Belgien.

Först ut i ringen från kenneln var Emil och Ozzy. Emil fick ett Very Good på grund av för lång länd och Ozzy vann klassen med Ck. Sedan var det dags för Lillens debut i öppenklassen. Han kändes så fin och det var så kul att äntligen få visa honom i Sverige igen efter nästan ett års väntan. Han vann klassen med Ck och jag sken som en sol. :) I bästa hane var det bara tre hundar, Ozzy, Lillen och en champion hane. Så nu visste vi att certet skulle gå till kenneln. Efter ett varv satt hon Lillen först, sedan championen och sist Ozzy. Skulle det bli så?? Efter ytliggare två varv pekar domaren på mig och visar nummer ett med handen. Ren lycka!! Lillen blev där med bästa hana, fick cert, CACIB och blev CHAMPION!!!

Nu var det tikarnas tur. Lycka fick tyvärr också blått idag på grund av samma anledning som brorsan Emil. Domaren gillade helt enkelt inte den typen. Men det är bara att ta nya tag. Sedan var det Scotts syster Iwis tur. Hon deltog i dagens starkaste klass där det kryllade av fina jakttikar!! Tyvärr blev det ett slätt excellent för henne.

Klockan tickade på och plötsligt var det dags för domaren att utse BIR och BIM. Lillen stod mot familjen Hanssons Trolla, Miss Mallorys Favourite Destiny. Domaren log och fråga om vi var redo för att springa 10 varv och vi nickade ;) Efter kanske två varv räckte hon fram BIR-rosetten till mig!!!!

Då vi var klara redan vid halv 12 och finalerna inte började förrän vid 4 hade vi en hel del tid att slå ihjäl. Jag, Anneli och Jessica spenderade tiden genom att äta, fota hundar och gå på jakt efter ett nytt hundschampo :)

Så var det tid för finalerna att börja. Domare för gruppen var Natalja Skalin. Jag kan erkänna att jag var lite nervös över hur Lillen skulle reagera på allt ljud, så som applåder, musik och högtalare. Han har ju aldrig varit med om något liknande. Men han fixade det galant och blev placerad som BIG-2!!!! Jag var och är så lycklig över min egna lilla Floyd-avkomma. De 270 km hem gick fort och lätt att köra!

 
Foto: Anette Alvå

6-11 Mars - Road trip och Crufts

Resan till England och Crufts började egentligen redan i Januari 2013 då Jessica Schöön visade fram Lillen till klassvinst med CK i juniorklassen på My Dog vilket resulterade i en biljett till England och världens största hundutställning. Eftersom det var Jessica som visade honom var det för mig en självklarhet att hon skulle få följa med oss dit.

Drygt ett år senare hade vi äntligen alla papper, vaccinationer och stämplar i passet på plats som krävdes för att komma in i Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike och slutligen England. Så då kunde resan börja. Tror mamma nästan blivit knäpp när hon läst på så mycket om olika vaccinering och regler hit och dit. Hon har pratat med både FCI, svenska OCH engelska jordbruksverket så att allt skulle vara rätt in i minsta detalj. Till skillnad från många andra valde vi att övernatta på vägen ner till Birmingham istället för att sträckköra. Vi ville ta det i lugn och ro och såg det lite mer som en semester-trip.

Tidigt på torsdags morgonen plingade Jessica, som skulle följa med, på dörren och vi var då redo att styra bilen mot vårt första stop - nämligen Löddeköping. Där skulle vi plocka upp Ann-Sofis tikar, Sandy och Calla. Snälla Finn hade dukat fram frukost till oss vilket var mycket uppskattat. Med mat i magen körde vi vidare mot Belgien och Gent där vi skulle övernatta en natt.

Även morgon där på blev en tidig morgon då skulle hinna med Dover-Calais-färjan vi hade bokat biljetter till. Sent på fredags eftermiddagen anlände vi till de hotellet i centrala Birmingham där vi skulle övernatta en natt. Att köra på "fel" sida av vägen fixa pappa galant! Efter en kvällsrastningsrunda med hundarna där thai-mat införskaffades satte vi oss på hotellrummet och käkade samtidigt som vi tittade på summeringen på TV från dagen som varit på Crufts. Väl i säng somnade Jessica och jag snabbt för även nästa morgon ringde klockan tidigt.

På lördagen stod det SHOPPING på schemat för oss två medan pappa och mamma firade 28-årig förlovningsdag i parken med hundarna ;) Rättvist va? Efter att ha sprungit runt i massvis med affärer i flera timmar var vi hungriga och trötta i fötterna. Vi möte då upp mamma och pappa för att bege oss till en engelsk pub och äta en tidig middag. Mätta och nöja åkte vi till vårt nya boende där vi skulle stanna i två nätter.

Ett super mysigt hotell (The Lodge at Hall Green) som låg ca 8 km från NEC där utställningen skulle vara på söndagen. Kan verkligen rekommenderas!! Ett plus var också att hotellet var granne med en Greyhound kapplöpningsbana där det på lördagkvällen skulle hållas tävlingar. Jessica och jag fick fribiljetter av kvinnan i hotellets reception och begav oss till arenan på kvällen för att dricka cider, tjöta och se hur det egentligen gick till. Det var en spännande och annorlunda upplevelse. Åskådarna blev som galna när loppen pågick och satsade hej vilt på alla lopp. Efter några lopp kände vi att det var dags att gå tillbaka till hotellet för att fixa hundarnas frisyrer inför morgondagen. Även denna kväll somnade vi snabbt och om klockan hade ringt tidigt de andra dagarna var det inget emot var den gjorde på söndagmorgonen.

Trötta, spända och lite nervösa begav vi oss mot NEC och Crufts. Istället för att ha egna burar, så som vi har det i Sverige, satt alla hundar uppradade i bås. Där skulle de sitta enda tills klockan 16.00 då det var tillåtet att åka hem. Först ut av kennelns hundarna var Sandy. Jessica visade henne så fint och hon placerade sig som nummer fem i veteranklassen utan 30 stycken tikar. Sandy fick så fina ord utav folk runt omkring ringen. Inte kan man tro att hon snart är 8 och fortfarande apporterar på jakter varje helg under jaktsäsongen. Sedan var det Marie och Devil. Devil blev så kallad short listad vilka betyder att man blir utplockad i första gallringen med att man sedan blir tackad innan placering. Jag visade Lillen och Calla som båda två blev tackade direkt då det inte fall domaren i smaken. Sånt händer. Domaren dömer! De skötte sig i alla fall super bra båda två :) Peter visade sen Neo så fint men tyvärr blev inte heller han placerad.

Trots att dagen inte resulterade i några kanon placeringar är vi nöjda. Det har varit ett en upplevelse att vara med om Crufts, det är ju trots allt världens största hundutställning. Vem vet, en vacker dag kanske vi är tillbaka där på den gröna mattan. Det vill tiden utvisa. :)

Efter ytliggare en natt på The lodge började den långa resan hem mot Sverige. Denna gången utan stopp på vägen. Trött och nöjda anlände vi i Pixbo vid lunchtid på tisdagen efter att ha lämnat av Ann-Sofis tjejer på vägen.

  

Tack pappa för att du körde oss till England! Tack mamma för allt du fixat! Tack Ann-Sofi för att vi fick låna dina tjejer! Tack Jessica för alla trevliga stunder under resan! Och sist men inte minst, Tack Anneli för att du fött upp våra hundar! Utan dig ingen Crufts :)

18 Februari - Tyson har fått somna in

Så var det dags att ta det svåra beslutet som man som hundägare är tvungen till. Det sista två veckorna hade Tysons smärtor av sin artros blivit värre och tillslut blev de så svåra att vi lät honom "vandra vidare till de sälla jaktmarkerna". Vi saknar dig älskade kloka vovve...

9 Februari - Utställning i Mjölby

Det blev helt klart en dag att minnas framöver. Scott kändes riktigt på hugget denna dag och började med att vinna jaktklassen med ck. När det var dags för bästa hane kändes han lika fin som innan och sprang till sig en 3:e placering och även den blå/gula rosetten = CHAMPION!!! En fantastisk känsla! Men rosettskörden var inte slut där. Jag visa även Floyd-dottern Trixa, som var på plats, till vinst med ck i jaktklassen och även hon hamnade på en 3:e placering med cert i bästa tik = CHAMPION!!! Att få springa hem två championat på samma dag med två olika hundar är nog en "Once in a lifetime". En underbar känsla!

Domare för dagen var Conni Svane Petersen från Danmark.
Scotts kritik: 2 år. Maskulin, välproportionerad. Fint huvud o uttryck. Stark hals. Välanlagd skuldra. Bra bröstdjup. Härlig överlinje. Välansatt svans. Bra benstomme. Fina tassar. Välvinklad. Fina breda lår. Fin päls. Härliga rörelser. Välvisad. CHAMPION.

3 November - Utställning i Växjö

Det blev även denna söndag en tidig morgon då vi styrde bilen mot Växjö tipshall redan kl. 04:55. På schemat stod SKKs internationella utställning i Växjö där Anna Brankovic från Serbien dömde Flatcoated retriever.

Denna gång var det endast fem hundar från Flatterhaft anmälda, tre vuxna och två valpar. Först ut var Olle, Flatterhaft Face Of Victory, och Wilma, Flatterhaft Ops What A Face, som vann sina klasser vilket resulterade i att både BIR- och BIM-valp gick till kenneln. Sedan var det dags för Scott i jaktklassen. Scott vann jaktklassen med ck och slutade sedan som andra bästa hane med CERT och R-CACIB!!! Nu står alltså båda våra småpojkar för championat :) !!!!!

Sedan var det dags för tikarna. Jag visade även Hilli, Flatterhaft Hillary Clinton, som vann unghundsklassen med ck. Greta, Flatterhaft Michelle Obama, placerade sig som nummer tre i klassen. Hilli blev sedan oplacerad i bästa tik. Efter unghundstikarna var det dags för jakttikarna där jag visade Floyd-dottern Trixa, Miss Mallorys I Am All Black, som vann klassen med ck och sedan var snubblande nära sitt championat. Hon slutade som fyra bästa tik med R-CERT... Nästa gång är det hennes tur! :)

Efter en lång väntan innan finalerna var det dags för mig och Wilma att springa in i finalringen. Underbart är kort, som det heter, och vi blev avtackade ganska så snabbt.


Bild: Anneli Ronnerstedt

Tack allesammans för en trevlig dag i Växjö! Nu laddar vi om inför SSRK Åstorp nästa helg!

Scotts kritik: Good size and formate. Strong bone. Nice masc. head. Typical topline, tailset and carriage. Well developed chest. Corr. quarters, angulation. Free movement, just a loit Close behind.

27 Oktober - Utställning i Mjölby

Det blev en riktigt tidig morgon. Klockan 05:20 började bilen rulla mot Mjölbys ridhus där Kjell Svensson dömde flattar. Väl framme på plats insåg vi att det skulle bli en extremt jobbig dag för hundar och handlers. Underlaget var nämligen drygt en decimeter lös sand. Otroligt tungsprunget!

Scott gjorde denna utställning debut i jaktklassen. Debuten blev ingen vidare succé. Han fick excellent men placerade sig sedan som 4:a utan ck. Det var i alla fall kul att få ställa honom i jaktklassen :)

Med oss i bilen till utställningen hade vi även Floyd-dottern, tillika Lillen-systern, Imma. Imma skötte sig riktigt bra i ringen och hamnade tillslut 2:a med ck i en stor unghundsklass, sedan oplacerad i bästa tik.

Scotts kritik: Större hane i god balans. Ngt bred skalle, Ngt löst halsskinn, Knappt vinklat framställ, Stark rygg, Välformad bröstkorg, Ngt plant kors, Tillräckligt vinklat bakställ, Rejäl benstomme, Vacker päls, Rör sig trångt bak, God steglängd från sidan, Trevligt temperament!

Kennel Flatterhafts uppfödargrupp slutade som BIS! Grattis till det bästa kennel-mamma Anneli :)

Dagen efter vaknade jag upp med årets träningsvärk. Tror nog aldrig att jag haft sådan värk innan! Nu tar vi nya tag och laddar om inför två helger till med utställning. Först ut SKK Växjö INT och sedan SSRK Åstorp.

13 Oktober - WT Lab Väst

Scott och Lillen deltog i Lab Västs årliga WT. Scott skrapade ihop 66 poäng och Lillen fick hela 86 poäng vilket räckte hela vägen till en första placering. Grattis Pappa och Lillen! Väldigt bra jobbat! Det är svårt att tro att detta var bådas andra WT-start någonsin.

21 September - Jaktprov i Norge

Så var det dags för höstens första tripp till Norge för start på jaktprov. Skulle Floyd äntligen få sitt efterlängtade 1:a pris?? Mamma hade sedan länge planerat att starta Floyd och några dagar innan anmälningstiden gick ut bestämde vi att Scott också skulle få följa med. Med oss i bilen hade vi även Ann-Sofi med Scotts syster Iwi.

Provet bestod av två enkelmarkeringar på land. Sedan kom två skott i riktning mot söket. Därefter förflyttning ner till vattnet där det kastades två enkelmarkeringar, en på blankvatten och en lite längre ut i vassen. Sedan var det ytligare en förflyttning till söket där hunden skulle fortsätta jobba tills domaren var nöjd, alltså inget bestämt antal.

Först ut var Ann-Sofi med Iwi. Iwi gjorde att fantastiskt arbete men ville lite för mycket. Domaren berömde henne för sökarbetet och sa att det var dagens bästa sök. Men på grund av olydnad på ena vattenmarkeringen blev inte priset högre än en 3:a, tyvärr.

Nästa på tur var mamma och Floyd. Då Floyd är en riktig "matte-gris" gick jag aldrig med för att kolla på deras prov. Men när jag såg mammas leende när hon kom tillbaka förstod jag att det hade gått bra. Floyd hade gjort arbetet filfritt MEN hade nästan gått fot med domaren istället för mamma. Skulle det bli en 2:a eller 1:a?

Sen var det dags för mig och Scott. Scott har aldrig startat på prov innan och jag har nästan aldrig tränat med Scott så några höga förväntningar fanns inte. Antingen skulle allt gå galant eller så skulle allt gå skit. Scott hade samma problem som Floyd... Det var ju mycket mer spännande att gå framme hos domaren än att gå fot med mig. Som domaren sa vid prisutdelningen: "Nästa hund hade dagens absolut bästa fotgående... ...med mig!" ;) Åter till provet. Landmarkeringarna fixade han utan problem, satt fint och stilla vid skotten, hyfsat bra förflyttning till vattnet, spikade första vattenmarkeringen. Andra vattenmarkeringen missade han nedslaget (som nästan var dolt) och simmade i rätt riktning men hamnade alldeles för långt ut. Jag lyckades få han att vända och la på söksignal när han var i rätt område. Sen försvann han bakom den höga vassen. Var tog han vägen sa jag innan han plötsligt dök upp ur vassen med dummyn i mun. Duktig kille! Söket fixade han fint, plockade in tre stycken snabbt. Domaren berömde även honom för hans bra näsa. Måste vara dubblingen på China som gör att syskonen har riktigt bra näsor! Domaren sa att det skulle bli ett bra pris, men är det en 1:a eller 2:a? Jag var övertygad om att det skulle bli en 2:a då andra vattenmarkeringen blev lite mer som en vattendirigering.

Floyds kritik avslutades med "Noen skjonhetsfeil senker ikke premieringen" och resultatet blev ett 1:a pris. ÄNTLIGEN!
Scotts kritik avslutades med "Sök på van senker ikke premieringen" och resultatet blev även här ett 1:a pris. Helt otroligt!

Tack snälla Ann-Sofi för en trevlig helg i Norge och för att du orkade stanna kvar till prisutdelningen!

Provet dömdes av Erling Skotner.

25 augusti - Utställning i Ljungskile

Dagen spenderades på Västra Kennelklubbens utställning i Ljungskile där Scott gjorde debut i öppenklassen. I en hyfsat stor klass placerade han sig som 3:a med CK. Domare för dagen var Lillian Jonsson.

Scotts kritik: Mkt tilltalande helhet. Välbalanserad. Kvalitetsfull, Kraftigt huvud m för runda stora ögon. Halsskinn. Normal lagd skuldra. Härlig över-/underlinje. Bra lårbredd. Ngt knapp i knä/hasvinkel. Kraftig benstomme. Rör sig hasigt bak. Rel. välgående fram. Utm. temperament.

Scott ingick även i kennelns uppfödargrupp som slutade som BIS-2 men super fin kritik!

26-28 juli - Kennel Flatterhafts årsträff

Årets kennelträff började redan på fredagen då det var dags för funktionärerna/domarna att starta sina hundar. Mamma och Scott har haft ett uppehåll i deras träning tillsammans så då passade jag på att starta Scott bara för att ha roligt. Resultatet blev över förväntan och Scott blev bästa unghund i grundomgången och sedan 2:a i finalen. Duktig kille! Lördagen spenderades på "Gosse-söks"-rutan tillsammans med Jessica medan mamma startade Floyd och pappa startade Tyson och Lillen.

Poäng på WT:t för våra killar:
Tyson, NKL: 57
Floyd, NKL: 62
Scott, UKL: 73
Lillen, UKL: 52 (trots en 0:a på en station)

På söndagen var det dags att kora kennelns snyggaste hund och domare var Birgitta Staflund Wiberg. Lillen blev 3:a i juniorklassen, Scott vann unghundsklassen med Hp och Floyd vann championklassen med Hp. Floyd blev sedan även 3:a bästa hane.

Lillens kritik: Rejäl hanhund på den stora sidan, av mycket god typ, rejäl i skallen o har trångt tångbett, lång i rygg o länd, rejäl benst., bra kors o svans ans., rör sig väl fram ifrån o bal men ngt trött i ryggen från sidan i rörelse. Välvisad! 

Scotts kritik: Ung hane på stora sidan, hade önskat honom elegantare, rejält hanhunds huvud med vänligt utr., ngt mycket läpp o halsskinn, välvinklad men ngt grov i stommen vilket ger hela hunden ngt bristande elegans i rörelse. Väl presenterad!

Floyds kritik: Flott champ. hane av utm typ, har stramhet o elegans, ngt rak fram, stark välmusklad o välställd bak, i fin ras reps. väl värd sin titel. rör sig med spänst o lätthet, både bakifrån och framifrån och sidan. Välvisad!

Tack Anneli och Lisa för att ni som vanligt öppnar ert hem för oss valpköpare. Ni fixar, ordnar och ställer alltid upp för oss. Kram på er!

11-12 juli - Utställning i Tvååker

Så var det dags för den årliga dubbelutställningen i Tvååker. Första dagen fick Scott ännu ett VG och denna gången berodde det på en framtand som han, utan våran vetskap, slagit av. Då vi inte hade en aning om att han gjort det hade vi såklart inget intyg på att hans bett egentligen är korrekt. Kändes riktigt surt att få "fornt bite is in correct" när domaren annars var super förtjust i Scott... Floyd blev oplacerad i en STOR championklass med fin kritik. Han tycker verkligen att han har gjort sitt när det gäller utställning och ser verkligen uttråkad ut i ringen. Floyd vill numera endast vara ute i skogen och arbeta.

Domare första dagen var Chris Hancock.

Scotts kritik: really nice flat, well muscled, Lovely head, exc front, good tailset & carriage, well ribbed, exc strong loin, fornt bite is in correct, really good mover.

Floyds kritik: Lovely head & expression, good topline & brisked, super feet, nicely boned, correct turn of stifle, moves really well, in good coat.

Andra dagen gick betydligt bättre för Scott. Han vann klassen med ck och var sedan med bland de 6 utplockade bland alla ck-hundar för att tävla om de 4 placeringarna i bästa hane. Han hamnade på en 6:e plats. I domarens öppna kritik sa hon att hon verkligen gillade honom men att han fortfarande är för ung. Hans framtid skulle vara ljus enligt henne :)  Floyd blev återigen oplacerad men med en fin kritik.

Domare för dagen var Ruth Tompson.

Scotts kritik: Exc head with super expression, good neck, exc strong hindquarter, super topline, moves extremely well with super substance but still elegant.

Floyds kritik: Pleasant head with kind expression, would prefer more strength of muzzle, good neck, adequate forequarters, excel body and super strong hindquarters, excel topline & tailset, moves extreamly well, excel coat.


Nytagen bild på Scott

30 juni - Utställning i Borås

Denna dagen resulterade inte direkt i några toppenresultat för vår del... Scott fick ett Very Good på grund av sitt huvud som domaren tyckte var alldeles för grovt för åldern. Floyd fick excellent och blev sedan 4:a i klassen utan ck. Desto bättre gick det för Floyds Miss Mallorys-barn Mandel och Trixa som båda två var snubblande nära varsitt cert. De slutade som 4 :a i bästa hane respektive bästa tik.

Domare för dagen var Marx Sidney från USA.

Scotts kritik: Nice headplans, Little throaty, good fore-cheast, good tail-set, bit weak in rear, good length of rib-cage.

Floyds kririk: Good silouette, good top-line & substance, Little more head deoired but otherwise very good dog.

28 juni - Valpar födda hos Flatterhaft

Fredagen den 28 juni föddes 6 friska valpar, 1 hane och 5 tikar, efter Floyd och Judith (Caci's I Do Anything For Love). Vill ni veta mer om kullen gå då in på kennel Flatterhafts hemsida (www.flatterhaft.se) och klicka er vidare till aktuella kullar.

16 juni - Utställning i Gränna

På söndagen bar det av till polkagris-staden Gränna och extra roligt var att Floyd skulle göra comeback efter sitt ett år långa uppehåll.

Domare för dagen var Jens Karlsson. Scott vann även denna gång unghundsklassen utan ck. I championklassen sprang jag första varvet med Floyd men lämnade snabbt över kopplet till Jessica då jag tyckte att han kändes uttråkad. Jessica och Floyd placerade sig som nummer tre med ck men i bästa hane blev han sedan tackad. Lite roligt var att domaren skrev mycket välvisad, och inte bara välvisad, i kritiken så du får mer än godkänt Jessica ;)

Scotts kritik: Rejäl hane av utm typ. Men som ger ett ngt tungt intryck, maskulint välutvecklat huvud som inte får bli grövre, bra hals o överlinje, mkt välkroppad m utm stomme. Väl vinklad bak ngt öppna vinklar fram o allt för tung över sina skuldror, rör sig parallellt fram ngt trångt bak, bra steg från sidan.

Floyds kritik: Hane av utm typ, goda proportioner, välformat huvud med ok uttryck, bra hals o överlinje som kunde vara lite stabilare i rörelse, välvinklad bak ngt öppna vinklar fram, välkroppad m utm stomme, rör sig balanserat runt om, mkt välvisad!

9 juni - Utställning i Vänersborg

Domare för dagen var Tina Angrell och med oss hade vi endast Scott. Scott vann unghundklassen dock utan ck så här slutade dagen för oss. Stannade så klart kvar för att heja på alla andra Flatterhaftare.

Scotts kritik: Tyvärr försvann den på vägen hem

25-26 maj - Utställning i Hasslarp

Vilken helg vi haft i Skåne!

Domare för flat på lördagen var Lilian Jonsson. Med oss ner till Hasslarp hade vi våra "små" killar Lillen i juniorklass och Scott i unghundsklass. Båda två gick och vann sina klasser med ck. I bästa hane blev Scott snabbt tackad men kvar för placering fanns vår Lillen. Då två av fyra redan var champion  stod certet mellan Lillen och Peter och Maries Torkel. Att Lillen skulle bli BÄSTA HANE med cert det trodde jag aldrig, men så blev det!! Lillen blev slagen av veteran tiken i BIR/BIM men det spelar ingen roll. Vår lill-kille hade fått sitt första cert! Att han sedan blev BIS-junior av alla raser är bara ett stort plus! Både Lillen och Scott var sedan med i Flatterhafts uppfödargrupp som även den blev BIS.

Lillens kritik: För mig relativt stor men välbalanserad, välskuret huvud, aningen djupa ögon, bra hals, tillr. skuldra, härligt förbröst, utm. välkroppad m. bra över- och underlinje, utm. lårbredd, bra ben, ngt veka fötter, välgående alla vägar, utm. temprament.

Scotts kritik: Rejäl hane m. bra balans huvud - kropp, en aning djup i ögonen, halsskinn, utm. skulderläge o förbröst, välkroppad m. snygg över- underlinje, utm. kors och svansansättning, ngt öppen hasvinkel som påverkar baksteget, lite slarviga rörelser fram, utm. temprament, välvisad. Blev så glad när domaren i den öppna kritiken kallade Scott för en "Eye-catcher". Vår fina kille!

Eftersom det var dubbelutställning hade vi bestämt sedan innan att vi skulle bo kvar i Hasslarp tillsammans med Ewa och Jessica sällskap. Tack för det!

Dag två var det Bjarne Sörensen som dömde. Även idag gick Lillen och vann juniorklassen med ck och Scott unghundsklassen med ck. Idag fanns verkligen inga förväntningar när det var dags för bästa hane. Cert två dagar i rad som junior kändes nästan omöjligt. Men vad hände? Lillen placerades först som nummer tre men under sista varvet blev han framflyttad till andra platsen bakom en champion = cert!

Lillens kritik: 61 cm. Junior av hög klass, vackert huvud, ngt djuptliggande ögon, utm. kropp, god benstomme o vinklar, prima päls, rör sig med bra steg, ngt trångt bett.

Scotts kritik: 63 cm. utm typ, mask hnuvud, välkroppad med god benstomme, rör sig mkt bra.

Nu får Lillen ta en paus från utställnigarna, i alla fall på svensk mark, tills han fyller två. Tack AC och Peter för hjälpen med Scott i bästa hane båda dagarna!


Bild på Lillen tagen av Yasmina Zuberbühler från Club Showen

9 maj - FRK Club Show

Så var det dags för FRKs årliga Club Show som i år hölls i Gnosjö. Som vanligt var det engelska rasspecialister inbjudna som domare. David Hutchinson dömde tikar och hanarnas domare var Brenda Hutchinson.

Med oss hade vi Lillen som blev 2:a ck i juniorklassen av 10 st och Scott som även han blev 2:a ck men i unghundsklassen av 7 st. Det sägs att "second place is the first loser" och visst känns det surt att komma tvåa men jag är jätte nöjd över våra fina killar ändå!

Lillens kritik löd: 14 months and very mature for age. Lovley head. Level bite. Would like more front angulation. Deep body. Good topline and hind quarters. Front movement needs to tighten.

Scotts kritik löd: 19 months mature body. Loveley out line. Typical head with sweet expression. Correct forechest, bone and feet. Super topline. Moved with drive.


Bild på Scott lånad från FRK Smålands hemsida.

Tack FRK Småland för en bra och trevlig Club Show!

3 mars - Utställning i Moheda

Vilken dag, med två klassvinster och Scott som gjorde grand slam och blev bästa hane, tog cert och blev BIM!!

Domare denna dag var Birgitte Jörgensen.

Lillens kritik löd: Knappt 1 årig svart junior. Tilltalande helhet, välutvecklad. Välskuret huvud, korrekt bett och ögon & öron. Mycket bra hals och skuldra, markerat förbröst, bra benstömme. Bra kropp och överlinje, vägvinnande parallella rörelser. Välvisad

Scotts kritik löd: 1.5 årig svart unghane. Trevlig helhet, välmejslat huvud med korrekta propotioner. Korrekt bett, ögon och öron. Bra hals och överlinje, Välvinklad fram och bak, mycket bra benstomme och tassar, aningen lång länd. Snygg svans. Nästan parallella rörelser med bra påskjut. Välvisad

10 februari - Utställning i Mjölby

Domare för dagen var Börje Johansson.

Lillen vann sin klass med CK och Scott fick excellent och slutade sedan 3:a i unghundsklassen

Lillens kritik löd: Vacker helhet med fina linjer. Vackert huvud där allt är i ett stycke, mörka ögon, utmärkt hals och överlinje. Starkt muskulöst bakställ, välvinklad, mycket lovande bröstkorg. Utmärkt ben och tassar. Trevlig svans. Rör sig med energiskt steg. Bra päls.

Scotts kritik löd: Elegant huvud med mjuka linjer. En tanke bred i sin skalle, vänligt uttryck. Vacker helhet, bra skuldra, utmärkt front. Stark överlinje dock något lång i sitt ländparti. Välansatt svans, välutvecklad bröstkorg, utmärkt muskelatur, lagom vinklad. Rör sig med bra steg dock något slarvigt fram. Välvisad

3-4 januari -  MyDog 2013

Vilken rolig helg där Lillen blev Crufts kvalificerad!!

Fick både Lillen och Scott excellent och Lillen slutade 3:a i juniorklassen och Scott 4:a. Dagen därpå fick båda killarna också excellent och Scott slutade 3:a medan Lillen gick och vann klassen med CK, blev Crufts kvalificerad och tog R-certet.

Domare första dagen var Liz-Beth LiljeQvist.

Lillens kritik dag 1 löd: Maskulin av bra storlek, välformat huvud, bra detaljer. Utmärkt benstomme och vinklar, ngt mjuk i rygglinjen, bra bröstkorg, utmärkt förbröst. Rör sig mycket bra.

Scotts kritik dag1 löd: Välformat maskulint huvud, bra ögon och bett. Utmärkt benstomme o tassar, välvinklad, bra förbröst, något lång i länden. Rör sig med bra steg och spänst. Välpresenterad!

Lillens kritik dag 2 löd: Elegant välbalanserad och samtidigt kraftfull junior. Välformat huvud, bra uttryck, utmärkt överlinje. Bra bröstdjup och front, bra benstomme, normala vinklar bak. Effektiva rörelser, bra pälsanlag. Välvisad!

Scotts kritik dag 2 löd: Välbalanserad kraftfull junior som inte behöver bli så mycket tyngre. Välformat huvud, bra överlinje och svans. Välutvecklad bröstkorg och förbröst, kraftfull benstomme. Bra lår och vinklar bak, bra pälsanlag, rör sig väl från sidan.

24 november - FRK Västras Adventsutställning

Detta årliga evenemang gick i år av stapeln i Tvååker. Lillen blev BIR valp II och Scott blev BIR junior och 2:a bästa hane. Jätteroligt!

Domare för dagen var Geir Ove Andersen, kennel Söklustens

Lillens kritik löd: 8 månaders hanvalp av myvket god typ, långt elegent huvud, bra skuldra. Mycket bra förbröst, stark rygg som avslutas med utmärkt svansansättning. Välvinklat bakställ, rör sig med härlig attityd, bred och fin bakställ i rörelse, mycket lovande. Välvisad!

Scotts kritik löd: Utmärkt juniorhane av bästa kvalitet, vacker maskulint huvud. Bra tillbaka lagd skuldra, något rak i sin överarm, härliga propotioner. Stark rygg och superb överlinje, välvinklat bakställ, mycket bra pälskvalitet. Rör sig med härligt driv. Mycket lovande juniorhane! Välvisad!

Både Lillen och Scott nämndes i domarens ord: I valpklass II var det många fina valpar, 6 st hanar, och min vinnare där var en som fångade mitt öga direkt Flatterhaft Licence to Kill, en mkt lovande hanvalp som var mkt välgående med ett härligt uttryck och showig attityd. En hane som ska bli roligft att följa framöver. Juniorklassen bestod endast av en hane Flatterhaft Scotty Cameron, men vilken härlig hane. Vacker långlinjerad junior av utmärkt storlek, vackert huvud, en härlig rygglinje och mycket bra pälsstruktur. Det ska bli mycket spännande att följa denna hane framöver.

10 november - Utställning i Åstorp

Denna dag var det "Grand Slam" för kennel Flatterhaft med BIR/BIM/BIS valpII, BIR/BIM samt både tik och han cert!! Jätteroligt att vara på plats!  Lillen slutade denna dag 2:a i valpklass II med HP och Scott slutade 2:a i juniorklassen. Roligast av allt denna dag var att Floyds dotter Imma bliv BIS valp II.

Domare för dagen var Erling Kj. Pedersen.

Lillens kritik löd: Fint huvud och uttryck, fin hals o rygg. Normala vinklar, passande benstomme. Fin kropp och välställda lemmar. Utmärkt päls och vackra rörelser.

Scott: Rätt, pänt huvud, kunde ha bättre ögon. Fin hals och rygg, aning lågt ansatt svans. Normala vinklar, god benstomme. Fin kropp, fin päls, Bra rörelser som kunde önskas stramare i fronten.

28 oktober - Utställning i Mjölby

Trots väldigt tidig morgon och ett kallt ridhus så blev det en lyckad dag där Scott vann juniorklassen med CK och Lillen slutade 4:a i en stor ValpII-klass med HP.

Domare för dagen var Christina Daniels.

Scotts kritik löd: Hane av utmärkt typ, välutvecklad för ålderna med härlig substands. Välskuret huvud som kunde varit något torrare. Utmärkt hals och överlinje, fina vinklar fram och bak. Rör sig med utmärkt steglängd. Härlig juniorhane. Utmärkt päls och temperament.

Lillens kritik löd: Välutvecklad hanvalp med långt vackert huvud. Utmärkt hals, lång i ländpartiet. Harmoniska vinklar, rör sig med utmärkt steglängd men något mjuk överlinje för dagen. Härligt temprament.

       

11-12 oktober -  A-provskurs med praktiskjagt med Floyd hos Birgitta

Två givande dagar i Moheda som avslutades med praktiskjakt.

28 augusti - Utställning i Gustavsberg

Idag var det bara Lillen som fick följa med och han skötte sig riktigt bra denna dag och slutade som BIM valpI. Det var Philip Johnsson som var dagens dommare.

7 juli - Utställning i Tvååker

Tvådagarsutställning i Tvååker med Scott. Första dagen och första gången i juniorklass fick han excellent med CK, kul. Dagen därpå gick det tyvärr inte lika bra utan blev ett Very Good.

Kritiken dag 1: Typical, excellent head, good topline, excellent angulation, moved well. Domare för dagen var Zeferino Silva, Portugal.

Kritiken dag 2: Maskulin hane med fina proportioner, välkroppad, bra benstomme, maskulint huvud, bra bett, välansatta lite stora öron, ännu aningen djup skalle, lite för mkt hakskinn, aningen runda ljusa ögon, välansatt hals och svans, välvinklad både bak och fram, fina starka tassar, bra päls, ännu valpiga rörelser, bra steglängd från sidan, överlinjen borde vara stramare, behöver tid. Domare för dagen var Saija Juutilaninen, Finland.

1 juli - Utställning i Borås

Till Borås denna dag hade vi bara med oss Scott och det var hans sista chans att ställas ut i valpklass för om ett par dagar blir han junior. Scott slutade som BIM-valp denna dag och det var ju  en bra avslutning på valpperioden.

Kritiken för dagen löd: Good size and proportions, clean outline with standing good angulations both ends, front legs a little estwest, well sharped head, nice eyes, good expression, moves well from side, top-line is not s clean in movement but ok for his age.

9 juni - Flatterhaft License To Kill "Lillen"

Nu har Flatterhaft License To Kill, Lillen, flyttat in hos oss. Lillen är en parningsvalp efter Floyd och när vi såg hur fina valparna verkar bli kunde vi bara inte motstå att ta en. Har men tre kan man ju lika gärna ha fyra....

Mamma till Lillen är Flatterhaft Hot Dog som är en av Annas favorittikar vilket ju också var en bidragande orsak till att det blev ännu en hund hos oss.

26 maj - Utställning i Hasslarp

Till Hasslarp denna dag tog vi med oss Scott och Floyd. Scott slutade BIM denna dag och Floyd blev 2:a bästa hane.  Domare för dagen var Anette Nielsen, Danmark.

Scotts kritik löd: 8 mån hane av utmärkt typ. Tilltaland huvud, korrekt bett. Välvinklad fram och bak, god hals, Fin top-line som dock är lite orolig i rörelse. Fin svansansättning, bra benstomme, fina tassar, bra rörelser, bra päls. Välkroppad för åldern.

Floyds kritik löd: Hane av utmärkt typ, maskulint huvud och uttryck, korrekt bett, god hals, välvinklad fram och bak. Bra top-line och svansansättning, bra benstomme, fina tassar, utmärkta rörelser. Bra päls och temperament.

6 maj - Utställning i Roskilde

Vilken helg, här kan man snacka om grand slam från oss svenskar. På lördagen blev Floyd BIM och Bittans Agnes BIS och på söndagen blev Jessicas Tara BIM och alla fyra CACIB gick till oss svenskar samt tre CERT, därav två CACIB och ett CERT till Flody. Undrar om man någon gång får uppleva en helg som denna. Vi hann också med en tur in till Köpenhamn med promenad på Ströget samt lunch på en uterestaurang tillsammans med våra hundar.

Floyds kritik dag 1: Fortriendelig type, herligt hoved og udtryk, nydelig hals, velankagt skulder, velformet kropp med god bredd og dybde, nydelig over og underlinie, kraftige velstillet lemmer, velgående, godt pels. Domare för dagen var Lene Johansen, Danmark. 

Floyds kritik dag 2: Typical male, excellent head, nice soft expression, small ears, correct scissorbite, wellspring of ribs, good forechest, correct angulation, movements ok, nice temperament. Domare för dagen var Wim Wellens, Holland.

22 april - FRK Västras Flatshow

Årets upplaga av FRK Västras Flatshow gick av stapeln på Ursands camping. På lördagen startades Floyd för första gången på ett WT och skrapade ihop närmare 60 poäng. På söndagen var det dags för utställning och då fick både Scott och Floyd vara med. Scott slutade BIR-valp och Floyd blev 4:a bästa hane. Floyd och Tara tävlade även i bästa par klass och vann den klassen.

Scotts kritik löd: Valp av mycket utmärkt typ, vackert huvud och mörka fina ögon. Bra hals, välplac skuldra, bra bröstkorg för åldern, bra överlinje, tillr vinklar bak och bra benstomme. Rör sig bra fram, något instabil i hasorna, bra drive från sidan. Mycket lovande hanvalp!

Floyds kritik löd: Elegenat championhane, välskuret huvud som kunde önskas ngt längre, bra hals, bra tillbakalagd skuldra, bra överlinje, bra svansansättning, ngt rak överarm och bra vinklad bak. Rör sig med bra drive och elegans. Bra pälskvalite. Välvisad!

Floys och Taras bästa-par kritik: Flott och elegat par bestående av en hane och en tik. Rör sig paralellt och elegant. Två mycket typlika hundar. Välvisade!

15 april - Utställning i Sätila

Denna helg var det 2-dagars utställning i Sätla både Scott och Floyd var med. Scott fick en etta med Hp båda dagarna och Floyd fick excellent med CK men blev oplacerad i championklass båda dagarna.

Scotts kritik dag 1 löd: Härlig typ, bra storlek, typiska flatlinjer. Härligt uttryck, bra prop skalle o nosparti, ngt stora öron, korrekt saxbett. Bra markerat förbröst, härlig överlinje, korrekt kors o ansatt svans. Bra bröstdjup och bredd för åldern, ngt mjuk mellanhand, står ngt franskt. Stabilt bakställ, glansfull flatpäls, rör sig med härlig drive, ngt öppen i armbågen. Härligt temprament och utstrålning. Domare för dagen var Sven Lövenkjaer.

Scotts kritik dag 2: Välutvecklad, harmonisk, gott huvud och uttryck, god överlinje, utm benstomme och tassar. Mycket god päls och svans. Rör sig mycket bra. Domare för dagen var Vidar Grundetjern.

Floyds kritk dag 1: Välbalanserad mycket bra storlek, ngt stora öron, bra skalle, kunde haft kraftigare underkäke, saxbett. Bra förbröst, fin övergång hals-rygg, bra ländparti, bra kors, tillräcklig benstomme. Rör sig fritt och typiskt, bra svansaktivitet, glansfull super päls. Domare för dagen var Sven Lövenkjaer.

Floyds kritik dag 2: Utm typ, mkt gott huvud, god hals, välvinklad fram och bak, utm päls och svans. Rör sig välgående. Domare för dagen var Vidar Grundetjern.

4 mars - Utställning i Moheda

Denna dag bar det iväg till Moheda med Anna och Jessica i bilen samt några hundar. Anna visade vår lille Scott till BIR valp I och det var roligt att se hur kul han tyckte att det var att visa upp sig. Floyd slutade 4 i championklass med CK men blev tyvärr inte placerad i bästa hane.

Scotts kritik löd: Vackert välskuret huvud, vackra välformade ögon. Utm öronansättning, korrekt bett. Utm överarmsvinkel, härlig topline, utm knävinkel. Utm benstomme, tåar ut något fram, något lösa tassar. Rör sig vägvinnande, aningen trång bak. Vacker päls, mycket trevligt temperament. Välvisad. Domare var Theres Johansson.

Floyds kritik löd: 4-årig championhane av excellent kvalitet. Bra profil, härligt huvud och uttryck. Utm hals, bra förbröst. Raka framben, välkroppad. Stark rygg, bra kors och svabsansättning. En aning öppen hasvinkling, livliga rörelser, kunde önska en aning bättre frånskjut. Välpresenterad. Domare var Mikael Tranholm från Danmark.

12 februari -Utställning i Mjölby

Detta var första utställningen för lille Scott och en möjlighet till riktig miljöträning. Tidigt på morgonen bar det av till Mjölby tillsammans med Ewa och Jessica. Jessica hade lovat att ställa lille Scott då Anna inte hade möjlighet att följa med. Scott skötte sig perfekt och tyckte att det var spännande att få vara med och titta på alla andra hundar. Även i utställningsringen skötte han sig fint och Jessica var jätteduktig som fick honom att både stå och springa fint. Dagen till ära gick han och ble BIM valp I. Detta var inte sista utställningen för Scott!

Kritiken löd: Mycker tilltalande, lovande valp. Härligt huvud och uttryck. Korrekta vinklar, passande benstomme, platta tassar. Rör sig väl från alla håll, glad och positiv attityd.

Domare för dagen var Ragnhild Ulin.

6 januari - My Dog

Så var det åter igen dags för My Dog med detta år bestämde vi oss för att låta Floyd vara med bara den ena dagen. Floyd placerade sig tvåa i en stor championklass och slutade sedan som tredje bästa hane vilket man får vara nöjd med för det var ju på My Dog vi var.

Kritiken löd: Elegant huvud, tillräckligt lång hals. Passande vinklar fram och bak. Bra förbröst, bra benstomme. Kraftig kropp, fina lår. Utmärkt päls. Fint termperament,rör sig bra.

Domare för dagen var Hannele Junsil.

13 december - Scotte Cameron har flyttat hem till oss

På självaste Luciadagen var vi och hämtade hem vår lille stjärngosse, Flatterhaft Scotty Cameron, efter Flatterhaft Cool Cat (Kola) och Flatterhaft Sandy Lane of Claans (Sandy). Vi tycker att detta är en spännande kombination då Kola är halvbror till vår Tyson och Sandy är halvsyster till vår Floyd. Det ska bli så roligt att se vad det blir av vår lille Scott.

26 november - FRK Västras årliga adventsutställning

Ett trevligt arrangemang och en lyckad dag i Strömma Naturbruksgymnasiums ridhus. Tyson ställdes denna dag i viltspårsklass där han slutade 3:a. Floyd gick och vann championklssen i tuf konkurens och slutade sedan 2:a i bästa hane där han blev slagen av fine veteranen Diesel. Grattis Ewa och Jessica till Er fine kille!! Jessica ställde upp med Floyd och Tara, vinnarna i championklassen för hane respektive tik, i bästa par och de vann!!

Tysons kritik: Kraftfull hane med flott intryck, önskar ädlare huvud. Bra hals och överlinje, mycket bra front. Välkinklad bak, något lågställd. Rör sig med energi. Välvisad.

Floyds kritik: Hane av utmärkt typ och storlek. Vackert huvud och uttryck. Bra hals och överlinje, knappt vinklad fram, tillräckligt vinklad bak. Rör sig med drive. Välvisad.

12 november - Utställning i Åstorp

Efter några månaders uppehåll var det så åter dags för utställning och det var verkligen roligt att se en showig Floyd denna dag. Trots detta räckte det inte till mer än en andra placering i championklassen men han fick nog den finaste kritik han någonsin fått.

Kritiken löd:Härlig championhane av utmärkt typ, vackert vällinjerat huvud. Utmärkt överlinje, utmärkta vinklar fram och bak, välkroppad. Rör sig med utmärkt rörelseschema. Utstrålar kvalitet! Vacker päls, välvisad, härlig helhet.

Domare för dagen var Lena hägglund.

28 augusti - Utställning i Gustavsberg

Åter igen utställning och denna dag fick både Floyd och Tyson följa med. Tyson fick denna dag tyvärr nöja sig med betyget very good i öppenklassen. Floyd däremot blev 2:a i championklassen men blev sedan oplacerad i bästa hane.

Tysons kritik löd: Hane av god typ, kunde önska mera längd i huvudet. God benstomme och flotta tassar. God kropp och gott vinklat bakställ. Något hög svansföring i rörelse. Rör sig med något lösa armbågar. Gör ett lågställt och något tungt intryck i sin helhet. Mycket trevligt temprament.

Floyds kritik löd: Hane i utmärkt kondition. Gott huvud, önskar något mer utfyllt nosparti. Mycket god hals och skuldra. God kropp och överlinje. Gott bakställ. Rör sig gott från alla håll. God pålskvalitet. Välvisad, välpresenterad.

Domare för dagen var Hanne Wiik.

27 augusti - Utställning i Backamo

Denna dag ar det dags för SKKs utställning i Backamo där blev 2:a championklassen och placerade sig sedan 2:a i bästa hane.

Kritiken för dagen löd: Välbalenserat maskulint huvud aningen tunn nos. Utmärkt överlinje, bra bröstdjup, tillräckligt förbröst, bra benstomme, utmärkta lår och bakställ. Bra päls, bra steg.

Domare för dagen var Benny Blid von Schedvin.

20 augusti -  Utställning i Oslo

Vi hoppades på ett CERT i Norge för Floyd så vi åkte till Oso på utställning. Det var Norsk vinnarutställning så det var väldigt många fina hundar anmälda och inte minst i den stora championklassen. Tyvärr gick det inte så bra för Floyd denna dag så det får bli nya tag och nya resor till vårt grannland.

Kritiken för dagen löd: Maskulint huvud av utmerket type, önsker noe mer utfylt. Utm hals och overl., godt tilbake lagt skulder,godt forbryst, anelse rak overarm, velv bak, utm pels og poter,bev. seg mg fra alle hold, mg temp.

Domare för dagen var Finn Arild Thorsen.

15-16 juli - Tvådagarsutställning i Tvååker

Första dagen gick Floyd och vann den stora championklassen med 10 hundar och sedan placerade han sig 3:a i bästa hane med reserv CACIB. En lyckad första dag i Tvååker!!

Kritiken första dagen löd: Very nice type and balance. Excellent head and expression. Excellent forechest and body. Nice topline and tailset. Needs a little bit more angulation in uperarm. Nice coat. Nice temperament on the move but a little loose in elbow. 

Domare denna dag var Ronny Blomme.

 

Dag två gick det inte riktigt lika bra, då slutade Floyd 4:a i championklassen med ett CK men placerade sig tyvärr inte i bästa hane. 

Kritiken löd: Välkoponerad maskulin han hund av utm typ. Goda proportioner. Mkt tilltalande huvud och uttryck. Korrekt bett. Bra rygglinje och svans. Välkroppad och välställda ben. Korrekt päls. Rör sig med något kort steg.

Domare var Nils-Arne Törnlöv.

19 juni - Utställning i Gränna

Det var nog den regnigaste dagen hittills år då det var dags för utställning i Gränna. En väldigt blöt Floyd placerade sig 3:a i championklassen och slutade sedan 4:a i bästa hane. 

Kritiken löd: 3 årig hane av utmärkt typ. Önskar något mer maskulint nosparti. Fint uttryck. Mkt god hals o överlinje. Välvinklad fram o bak. Mkt god benstomme. Mkt god kropp i god kondition. Rör sig mkt gott från sidan. Mkt gott temperament.

Domare för dagen var Finn Arild Thorsen.

8 juni - Tyson kvalade till viltspårs-SM

Tyson hade tack vare förra årets meriter och spårerfarenheter blivit uttagen till SSRK Västras SM-kval. Denna dag då det var dax för Tyson att gå sitt kvalspår var en väldigt varm dag. Trots värmen lyckades Tyson riktigt bra i det "luriga" spåret där spårläggaren gjort allt för att försöka förvirra både hund och förare. Då Tyson och jag var sista ekipaget "ut" så fick vi redan vid spårslutet veta resultatet. Vi hanmade 2:a i kvaltet vilket innebär reservplats till SM i Halmstad. Även om det inte räckte riktigt hela vägen fram så är jag väldigt stolt över min Tyson!!!

4 juni - Utställning i Drammen med Floyd

Denna dag tänkte vi pröva lyckan på NKKs utställning i Drammen. Tänk om det kund bli ett CERT för Floyd för då skulle han bli Norsk utställnings champion. I ckampionklassen fick Floyd bedömningen excellent och placerade sig sedan 2:a med CK. Nu gällde det att hålla tummarna för placeringen i bästa hane.... Tyvärr så blev han 3:a och hamnade bakom CERTet och fick reserv-CERT, men vad hjälper det då det var CERTet vi ville ha. Det är bara att göra ett nytt försök i grannlandet Norge.

Floyds kritik löd: Utmärkt type, storlek. Mycket bta proportioner. Vakkert hude. Mycket bra hals og overlinje. Velutviklet kropp. En anelse steil skulder. OK vinkler bak. Bev lett. Litt rom i lenden, tilst steg. Pels farge. Temp test OK.

Domare var Per Kr Andersen.

Tack Ewa och Jessika för trevlig resesällskap och grattis till Izzies fina placering!!

2 juni - Club Show i Arboga med Floyd

Kristihimmelsfärdshelgen kom att gå i hundutställningarnas tecken. Klockan fyra på morgonen packade vi bilen och tillsammans med Ewa och Jessika begav vi oss iväg mot Arboga. Väl framme i Arboga visade det sig att det var 190 flattar anmälda till utställningen. Oj, vad ska vi här och göra....I champoinklass visade det sig att det var 11 fantastiskt fina hanar och efter ganska många varv i ringen fick Floyd bedömningen excellent och placerade sig 3:a med CK. Tyvärr blev det inte någon placering i bästa hane men att komma 3:a i denna stora championklass får man vara nöjd med. Jessica visade Floyd och Tara i bästa par och de var fantastiskt fina ihop och gick och vann klassen.

Kritiken löd: Nice type of dog of correct size an substance. Well made throughout. Good forechest, depth of body. Well placed shoulders, good topline and tailset. Good bone and feet. Good head with the correct soft expression. Stylish mover with drive and animation. Good coat and condition.

Jessica ställde upp med Floyd och Tara i bästa par där de gick och vann!!!

Domare för dagen var Ann Danabie.

Sedan gick resan vidare mot Drammen via Karlstad.

29 maj - Avslutning i eftersökskursen

Den 29 maj var det avslutning i eftersökskurens som pågått 8 söndagar under våren. Det har varit en otroligt rolig och lärorik kurs som givits av Hundiversitetet i samarbete med Studiefrämjandet och Jägarförbundet. Tyson har verkligen varit på topp och presterat riktigt bra, han är en hund som denna typ av kurs verkligen passar med många utmaningar och stundtals rena MH-testen. Det har varit nattspårning, spår med störning, skotträning, spåra riktigt rådjur samt fingerad viltolycka. Gissa om Tyson var lycklig när han fann ett riktigt rådjur vid spårslutet!!

8 maj - Utställning i Lidköping med Floyd

Tidigt, tidigt på morgonen bar det iväg till Lidköping på utställning. Det var en väldigt stor championklass där Floyd fick excellent men blev tyvärr oplacerad i klassen med CK. Trots detta fick han väldigt fin kritik.

Kritiken löd: Stram elegent hane med flotta linjer. Mycket vackert huvud, mörka ögon. Torr välansatt hals, korrekta vinklar, bra ben och tassar. Snygg överlinje i både stående och gående, utmärkt svans. Rör sig med bra drive från sidan sett, kunde önska något mera energi. Bra pälskvalitet men det kunde gärna fått vara mer av den. Trevligt temperament, Välvisad.

Domare för dagen var Ragnhild Ulin.

9-10 april - Utställning i Bohus med Tyson & Floyd

Så var det åter dax för hundutställning, denna gång SSRKs utställning i Bohus. Första dagen skulle både Floyd och Tyson ställas ut. Tyson tycker ju inte att detta med utställning är någon höjdare men idag verkade han tycka att det var riktigt OK. Tyson fick excellent och placerade sig som 2:a med CK. Det kändes riktigt roligt då det var en stor öppenklass.

Sedan var det dax för Floyd som fick excellent, vann championklassen med CK och sedan placerade sig 3:a i bästa hane.

Tysons kritik löd: Lovely heade male with correct shaped eye. Good in neck and shoulder. Level topline, well ribbed. Good turn of stifle. Just a shade short in upper arm. Moved a little wide in front, but good drive from rear. Good overall balance.

Floyds kritik löd: Well balanced male. Typical in head and expression. Good reach of neck. Well placed shoulder. Dead level topline and tailset. Deep chest. Short in the loin. Adequate turn of stifle. Moved very sound and drive.

Domare för dagen var Ray Strudwick.

Dag två var bara Floyd anmäld. Denna dag fich han excellent, placerade sig 2:a i championklassen och kom sedan 2:a i bästa hane.

Floyds kritik löd: Vällinjerad, utmärkt storlek. Välskuret huvud med fint uttryck. Bra hals, goda vinklar. Utmärkt bröstkorg, aningen lång i länden. Bra benstomme, fina tassar. Ej i bästa päls, rör sig med bra steg från sidan. Välvisad, i god kondition.

Domare för dagen var Karin Eriksson.

6 mars - Utställning i Moheda

Nu var det dags för utställning igen för Floyd. Denna gång bar det av till Moheda vilket innebar en väldigt tidig morgon. Det var riktigt roligt att se Floyd i ringen den här dagen, det var gamla Floyd som var tillbaka efter alla sina fästinginfektioner. Floyd slutade som 2:a bästa hane och ingick även i Flatterhafts uppfödargrupp tillsammans med Gunnar, Tara och Anno. Gruppen slutade som BIS-2.

Floyds kritik löd: Snygg välgående välproportionerlig championhane av utmärkt modell. Vacker huvud och uttryck. Goda vinklar fram och bak. Utmärkt över och underlinje. Bra stomme och tassar. Rör sig bra fram och bak. För dagen lite kort i pälsen men annars bra pälskvalité.

Domare för dagen var Jan Herngren.

Foto: Annette Alvå

8-9 januari - My Dog

Så var det åter dags för utställning för Floyd. Första dagen gick det riktigt bra då Floyd slutade 3:a med ck i en stor championklass och sedan 4:a bästa hane. Denna dag ingick Floyd i Flatterhafts uppfödargrupp som slutade BIS-4. Övriga hundar som var med i gruppen var Diesel, Tara och Låva.

Andra dagen gick det inte riktigt lika bra, Floyd blev oplacerad med ck i den stora championklassen.

Floyds kritiken första dagen löd: Excellent, typical dog, stop in the limit, balanced anqul, good bone, exel ribb, corr topline, free mover, good temperament. Domare var Rafael Malo Alcrudo från Spanien.

Kritiken andra dagen löd: Maskulint huvud, kunde varit bättre vinklad fram bra bak, utmärkt benstomme och kropp, rör sig med något kort steg fram bra bak. Domare för dagen var Ewa Nielsen.

30 december - Årskrönika 2010

Så här års skrivs det många olika typer av årskrönikor så varför inte en årskrönika över det Elebringska hundåret 2010.

Vi startar med My Dog där Floyd för sista gången gick i unghundsklass, och första dagen slutade det med klassvinst för vår lille kille. Nästa utställning var Moheda och det var första gången i öppenklass för Floyd. Tyvärr gick det inte så bra för han såg ut som lillebror bland de stora öppenklasshanarna och det slutade med en slät etta. Bohus nästa där han tog lite revansch och gick och vann den stora öppenklassen ena dagen och kom tvåa andra dagen. Han kanske inte är så liten iallafall! 

I början av april blev vi kontaktade av Annica på Miss Mallorys som ville använda Floyd till en valpkull. Skulle vår lille Floyd bli pappa?! I juni fick en brun/svart valpkull, efter Floyd och Millie (Miss Mallorys One in a Million), se dagens ljus. Sju underbara små valpar som det ska bli spännande att följa fram över.

Sista helgen i maj är en helg som vi kommer att minnas länge. På lördagen tog Floyd sitt andra CERT på utställningen i Hasslarp. Floyds kritik löd: 2-years old, typical for his age. Correct head, strong back, already well developed ribcage, good angulation, moves with joy and drive. På söndagen bar det av till Danmark för att Anna och Floyd skulle starta på jaktprov för första gången. Efter att först ha avlagt ett godkänt ”brukspröve” så var det dags för start. Provet började med en vatten-markering, sedan var det bara att vända om 90 grader och där var det en land-markering. Båda markeringarna klarade han utan minsta problem. Söket gick i ganska oåtkomlig terräng som bestod av mycket brännässlor. Även här började han väldigt bra med snabba upptag och fina inleveranser men sedan fick han för sig att byta en and mot en kanin. Det var ju väldigt dumt för detta ledde till att han åkte ner i pris och slutade på en 2:a. Trots denna lilla miss var Anna väldigt nöjd med dagen och sin hund!!!! Allmänt omdöme från domaren: En glad hund som löser uppgiften men har ett byte. Det finns några personer som vi vill passa på att tacka för att denna Danmarksresa blev så lyckad; Carola som alltid ställer upp och hjälper oss med träningen, Ann-Sofi som hjälpte oss med allt praktiskt inför Danmarksresan och fanns med som stöd på plats, Annica som coachade oss lite extra för att hanen hon skulle använda skulle få jaktmeriter och Anneli för utan henne och hennes förmedling av insikter när det gäller hund till Anna hade inte denna fantastiska helg varit möjlig.

Helgen efter, första helgen i juli, var det åter dags för utställning, denna gång i Vänersborg och nu skulle Floyd för första gången starta i jaktklass. Floyd vann klassen och slutade sedan som tredje bästa hane bakom två champion-hanar, vilket betydde CERT och CHAMPIONAT. Floyds kritik löd: Vackert välskuret huvud med härligt uttryck. Utmärkt över- och under-linje, bra skuldra, tillräckliga vinklar fram och utmärkta bak. Bra stomme, tassar och päls. Härliga rörelser från sidan, bra bak, tillräckligt stabil fram. Domare för dagen var Jan Herngren. Anna visade sedan Låttas Låva, som verkligen var till sin fördel denna dag och tog sitt andra CERT. Grattis Låtta till din fina Låva och vilken utdelning till Flatterhaft på självaste nationaldagen, 2 blå-gula rosetter!

Nu var alltså vår lillkille champion, som vi trodde skulle dröja ännu något år för ”mormor” Ann-Sofi har hela tiden sagt till oss att ”bra viner mognar sent”. Vi hade flera inplanerade utställningar under sommaren, där vi inte hade räknat med att ha en hund som gick i championklass. Nästa var 3-dagarsutställningen i Jönköping. Vi såg det som en trevlig utflykt för att träffa Flat-folk, dela stuga med Ewa och Jessica och ha det mysigt. Gissa om vi blev förvånade när vår nyblivne lille ”champinjon” gick och vann den stora championklassen, tog CACIB och blev BIM första dagen. De övriga dagarna gick det inte riktigt lika bra men vad spelar det för roll när vi kunde åka hem med ett CACIB. Tack Ewa och Jessica för en trevlig helg!

Så var det dags igen för hundutställning. Denna gång behövde vi inte bege oss längre än till Tvååker. Första dagen gick vår Floyd och vann den stora Championklassen som bestod av åtta hundar och sedan placerade han sig som nummer två i bästa hane och tog reserv CACIB. Fredagens höjdpunkt var när Anna visade Låttas Låva och hon tog sitt tredje CERT och blev Champion. Inte nog med det, hon vann också bästa tik och tog CACIB. Denna dag kunde Låtta åka hem med fyra rosetter, CERT, Championat, CACIB och BIM. GRATTIS Låtta!!!!  På lördagen gick det inte riktigt lika bra för Floyd. Han placerade sig 4:a i championklassen med CK och blev sedan oplacerad i bästa hane, men man kan ju inte vara på topp jämt.

Vilken utställningssäsong Anna och Floyd har haft så här långt, men nu kände Anna att det var dags för Floyd att vila lite, få lite mer päls och växa in i klassen lite bättre.

Så när sensommaren och hösten kom satsade Anna lite mer på jaktträning. Det blev några starter i nybörjarklass på hemmaplan denna gång, men tyvärr inte med de resultat vi hoppats på. Det är bara att träna vidare och Floyden har ju tiden för sig!

I början av december var Floyd på kärleksresa till Eskilstuna och kennel Fieldbay. Där träffade han Tosca (Almanza No Smoke Without Fire) och förhoppningsvis blir det nya små brun/svarta valpar som får se dagen ljus i februari.

Sist men inte minst några ord om Tyson vår fantastiskt kloka hund. Tyson gick och vann DM i viltspår under våren, vilket kändes väldigt roligt eftersom spårning är något av det roligaste han vet. Hans enda problem är matte och han undrar varför hon ska sitta i andra änden av ”snöret”, för detta fixar jag ju själv, säger Tyson (och domaren höll med). Vi har under året också provat på att gå vildsvinsspår och det tyckte Tyson var spännande. Synd bara att det inte var annat än en klöv vid spårslutet, sa Tyson. Vad gäller utställningar för Tysons del blev det inte så många under året, men det blev ändå ett CK i en jättestor öppenklass i Bohus och på Flatterhaft-årsträffen gick han och blev BIR öppenklasshund. Detta visar ju att vår älskade Tyson är både klok och vacker, och han blir bara klokare och klokare för varje dag.

GOTT NYTT ÅR på Er alla Flat-vänner och nu ser vi fram mot ett händelserikt och roligt nytt hundår!

 

Kollage över utställningsåret gjort av Låtta Bergstrand 

 

16-18 juli – Norrlandsturné

Anna och Floyd fick följa med Anneli på Norrlandsturné och på fredagen bar det av upp till Anders och Carina i Hofors. Dagen efter var det så dags för utställning i Högbo bruk. Det var en stor champion klass med många fina hanar och denna dag blev Floyd tyvärr oplacerad med CK.

Kritiken för dagen löd:
Maskulint huvud med trevligt uttryck. Utmärkt hals, rygglinje och kors. Tillräckliga vinklar fram, tillräcklig kropp, utmärkta vinklar bak. Utmärkta ben och tassar, utmärkta rörelser.
Domare för dagen var Filip Jonsson.

Sedan bar det vidare upp till Bollnäs och Alfta. Där blev det en 4:de placering för Floyd i championklassen.

Kritiken för dagen löd:
Bra huvud och uttryck. Tillräcklig hals och goda proportioner, kunde vara en tanke kraftfullare. Tillräckliga vinklar, goda ben och tassar. Rör sig något instabilt fram och bak.
Domare för dagen var Kurt Nilsson.

Tack Anneli för att du tog hand om Anna och tack Anders och Carina för Er gästfrihet!!

Fredagen 9 juli – Hälsade på Floyds valpar

Valparna har nu hunnit bli nästan fyra veckor och vi passade på att hälsa på den efter utställningen i Tvååker. De små liven var helt underbara och det känns näsan ofattbart att vår lille Floyd är pappa till alla dessa. Tänk att man redan nu kan se små egenheter hos dem som man känner igen. När man klappade dem ”grymtade” de precis som Floyd brukar göra när han njuter.

Bilder finns att hitta under GALLERI.

Fredag & lördag 9-10 juli – Utställning i Tvååker

Så var det dags igen för hundutställning. Denna gång behövde vi inte bege oss längre än till Tvååker. Förta dagen gick våt lille Floyd och vann den stora Championklassen som bestod av åtta hundar och sedan placerade han sig som nummer två i bästa hane och tog reserv CACIB.

Kritiken för fredagen löd:
Good proportions, nice length of head, the skull is a bit rounded, deeply set eye could be darker. Front could be better angulated, nice ribs, needs more forchest. Good neck, top line, tailset and rean. Would like to see more power in the movement, good coming and going. Coat ok, nice temperament.
Domare för dagen var Leila Kärkås.

Fredagens höjdpunkt var när Anna visade Låttas Låva och hon tog sitt tredje CERT och blev Champion. Inte nog med, hon vann bästa tik och tog CACIB. Denna dag kunde Låtta åka hem med fyra rosetter, CERT, Championat, CACIM och BIM. GRATTIS Låtta!!!!

På lördagen gick det inte riktigt lika bra för Floyd, Han placerade sig 4:a i championklassen med CK och blev sedan oplacerad i bästa hane.

Kritiken på lördagen löd:
Nice head, pleasant neck and shoulder. Good bone. Balanced body, nice topline. Pleasant quarters, moved soundly.
Domare för dagen var John Thirlwell.

Söndagen den 4 juli – Utställning i Borås

Sommarens hittills varmaste dag var vi på utställning i Borås. Vår lille kille år ju nu mer i championklass och då hårdnar verkligen konkurrensen. Denna dag blev Floyd trea klassen och slutade sedan fyra bästa hane.

Kritiken för dagen löd:
Utmärkt typ och helhet. Härligt huvud, kund ha något mer vinklar fram. Flott kropp och överlinje, utmärkta rörelser.
Domare för dagen var Börge Espeland.

19-21 juni - Utställning i Jönköping

Denna helg gav vi oss iväg på en 3-dagars utställning i Jönköping tillsammans med Eva och Jessica, där vi delade en liten campingstuga. Det var en toppen helg med god mat och dryck och mycket trevliga hund människor. Floyds resultat den första dagen bidrog också till den lyckade helgen. Vår lille kille gick och vann den stora championklassen, blev BIM och tog CACIB.

Kritiken på lördagen löd:
Nice type, size head. Excellent neck, deep chest, strong angulated. Correct tail, excellent mover.
Domare för dagen var Denis Kuzelj.

Den andra dagen blev Floyd oplacerad i den stora championklassen, men det kan ju inte gå bra jämt.

Kritiken på söndagen löd:
Utmärkt typ, maskulint huvud med fina proportioner, mörka ögon något snedställda. Utmärkt hals och överlinje, välkroppad, lagom vinklad. Rör sig något trångt bak, väl från sidan men steget fram kunde vara något längre. Ganska bra pälskvalité.
Domare för dagen var Ann Carlström.

På söndagen, på tredje utställningsdagen var det en Floyd som var ganska trött. Det tar på krafterna at vara snygg tre dagar i rad samt sova ”borta” och dela hus med två andra hundar. Danna dag blev det i alla fall en placering i den stora championklassen då Floyd slutade på reservplats.

Kritiken på måndagen löd:
Bra storlek, korrekt typ, korrekta proportioner på huvud och kropp. Bra överlinje, korrekt päls kvalitet, bra temperament, sunda rörelser.
Domare för dagen var Harri Lehkonen.

Tisdagen den 15 juni – Valpar efter Floyd föddes idag

Floyd har idag blivit pappa till 8 valpar på kennel Miss Mallorys. Det blev 5 tikar, 3 bruna och 2 svarta och 3 hanar, 1 brun och 2 svarta.

Söndagen den 6 juni – Utställning i Vänersborg

På morgonen bar det iväg till Vänersborg för ytterligare en utställning och idag skulle Floyd för första gången starta i jaktklass. Floyd vann klassen och slutade sedan som tredje bästa hane bakom två champion hanar, vilket betydde CERT och CHAMPIONAT.
Anna visade sedan Låttas Låva, som verkligen var till sin fördel idag och tog det andra CERTet. Vilken utdelning till Flatterhaft på nationaldagen, 2 blå-gula rosetter!

GRATTIS Låtta till din fina Låva!!!

Floyds kritik löd idag: Vackert välskuret huvud med härligt uttryck. Utmärkt över- och under-linje, bra skuldra, tillräckliga vinklar fram och utmärkta bak. Bra stomme, tassar och päls. Härliga rörelser från sidan, bra bak, tillräckligt stabil fram.
Domare för dagen var Jan Herngren.

Torsdag den 3 juni – Viltspårs DM

Tyson har gått och vunnit årets upplaga av viltspårs DM!!

Söndagen den 30 maj – Jaktprov i Danmark

Klockan 7.10 skulle vi möta Ann-Sofi vid färjan över till Helsingör. Vi var alla laddade och lite nervösa inte minst Anneli som ringde redan på färjan och undrade om allt var under kontroll. Väl på plats fick vi veta att bruksprövet Anna och Floyd skulle göra innan de fick starta var klockan tio. Det gav oss lite tid att gå och titta på provupplägget. Provet började med en vatten markering, sedan var det bara att vända om 90 grader och där var det en land markering. Söket var i ganska oåtkomlig terräng som bestod av mycket brännässlor. Klockan tio var det så dags för bruksprövet vilket Anna och Floyd klarade galant. Det blev en hel del väntan innan Anna och Floyd äntligen fick starta på jaktprovet. Båda markeringarna klarade han utan minsta problem. Sedan var det dags för söket och även där började han väldigt bra med snabba upptag och fina inleveranser men sedan fick han för sig att byta en and mot en kanin. Det var ju väldigt dumt för detta ledde till att han åkt ner i pris och det slutade på en 2:a. Trots denna lilla miss är Anna väldigt nöjd med dagen och sin hund!!!!

Sedan gick vi vidare för att titta på syster Calla och Ann-Sofi. Det var en fröjd att se dem och Calla arbetade jätte bra. Det hela slutade med en etta i ÖKl för Calla!!!

Grattis Ann-Sofi och tack för en trevlig helg!! Vill även passa på att tacka Carola för all träningshjälp Anna och Floyd fått.

Trötta och nöjda begav vi oss sedan hemåt.

Allmänt omdöme från domaren: En glad hund som löser uppgiften men har ett byte.

Lördagen den 29 maj – Utställning i Hasslarp

Redan på fredagen åkte Anna, Floyd och jag till Helsingborg för att bo på Scandic hotell. Det skulle bli en hel helg som gick i Skånskt/Danskt tecken, lördag utställning och sedan färjan över till Danmark tidigt på söndag morgon för att Anna och Floyd skulle göra sin första jaktprovsstart.

Väl på plats i Hasslarp visade sig vädret från en bättre sida och vi fick till och med se solen. Det var en liten öppenklass som Floyd startade i, bara 3 hundar. Floyd vann klassen och tävlade vidare i bästa hane där han placerade sig på andra plats bakom championhanen, som var Neo. Detta betydde att Floyd gick och tog CERTet!!! Vi som var på plats plockade ihop en uppfödargrupp bestående av Floyd, Uno, Tian och Anno. Gruppen var riktigt fin och slutade som BIS-2.

Efter utställningen följde vi med hem till Lotta och Kent för lite fika i solen på deras uteplats och sedan blev det lite middag nere i hamnen i Helsingborg med Floyd under bordet. Denna kväll blev det tidig sänggång för att vara pigga och utvilade när det dagen därpå bar av till Danmark. Detta gällde inte minst Floyd som var helt slut efter dagens alla bravader.

Floyds kritik löd: 2-years old, typical for his age. Correct head, strong back, already well developed ribcage, good angulation, moves with joy and drive.

Söndagen den 18 april – Träning med Carola

Carola hjälpte Anna med träning av Floyd. Denna dag blev det mycket vilt, allt ifrån fasan till dansk tamkanin.

Det var riktigt roligt att se Floyd arbeta och det blev både markeringar, drigeringar och sök.


Lördagen den 17 april – Viltspårs DM med Tyson

I dag var Tyson och matte Marie i Hajom och gick DM i viltspår. Tyson visade sig från sin allra bästa sida och det slutade med 1 Ökl samt HP.

Kritiken löd: Tyson spårar mycket bra och gör inga misstag.

Fredagen den 1 april och lördagen den 2 april – Jaktinternat på Flatterhaft

Anna och Floyd var på nybörjarinternat som hölls av Birgitta Staflund.


Lördagen den 27 mars och söndagen den 28 mars – Utställning Bohus

Till denna tvådagarsutställning hade vi anmält Floyd till båda dagarna och Tyson till söndagen. Vi hade inte så stora förväntningar vad gällde Floyd då han fortfarande är ganska ung i kroppen och nu går bland de stora pojkarna i öppenklass. Denna uppfattning fick vi verkligen anledning att revidera då han första dagen placerade sig som nummer två i klassen och på reservplats i bästa hane och andra dagen var det Floyd som gick och vann öppenklassen. Båda dagarna var det väldigt stora öppenklasser med 15-17 hundar.

Tyson som inte tycker att hundutställning är det roligaste som finns i världen fick följa med på söndagen. Vi tyckta att han skulle få en chans nu när han blivit riktigt fin i kroppen efter att ha hållits efter vad gäller mat. Eftersom han och Floyd numera går i samma klass så behövdes hjälp med handlingen, och där ställde Ullemio upp. I denna stora öppenklass gick Tyson och placerade sig femma vilket verkligen var roligt. Tack Ullemio för hjälpen!!

Kritiken för Floyd på lördagen löd:
Härlig hane, vackra linjer, vackert huvud, mörka ögon, utmärkt hals o skuldra, härlig kropp, fin överlinje, bra bakställ, utmärkt benstomme, bra pälskvalité, positiva rörelser, välvisad.
Domare för dagen var Frank Bjerklund från Norge.

Kritiken för Floyd på söndagen löd:
2 years old, maturing on nicely for his age, is balanced in outline with a good neck, strong level back, liked the tail set, head is balanced, eyes dark enough, moved very well and with enthusiasm.
Domare för dagen var James Irvine från UK.

Kritiken för Tyson på söndagen löd:
4 years old nice sized dog, in profile balanced with a strong topline, good depth, enough reach of neck, masculine head with dark enough eyes, moved soundly but a shady wide in front.
Domare för dagen var James Irvine från UK.


Söndagen den 7 mars – Utställning i Moheda

Klockan 4 på morgonen ringde väckarklockan och sedan bar det av till Moheda med Floyd. På vägen plockade vi upp Ewa, Diesel och Tara. Det kändes skönt med lite resesällskap när man ska köra långt så tidigt på morgonen, för Anna kan man inte riktigt räkna med så tidigt. Hon hinner inte mer än in i bilen så sover hon.

Det var första gången Floyd ställdes i Ökl, liten har blivit stor. Denna dag var det en stor Ökl-grupp med 13 hundar. Tyvärr gick det väl inte så bra då han faktiskt såg ut lite som ”lillebror” bland alla de stora fina hanarna. Han behöver nog växa på sig lite vår kille men trots det så fick han en väldigt fin kritik. Domare för dagen var Patrik Ragnarsson

Kritiken löd:
Utmärkt hane med maskulint huvud kunde ha lite mera kraft i nospartiet. Välplacerade öron, mörka vackra ögon, bra bett. Bra hals och skuldra, rak överarm, stram rygg. Välformad bröstkorg, normala vinklar bak, bra ben, bra päls. Nyttjar svansen väl, rör sig balanserat med bra stil. Trevligt temperament, väl visad.

Kennel Flatterhaft blev BIS uppfödare denna dag. GRATTIS!!! Det var en grupp som bestod av Gunnar, Floyd, Tara och Pippi.

Kritiken för gruppen löd:
En grupp bestående av fyra individer ur fyra olika kombinationer. Genomgående typhet, jämna storlekar, vackra korrekta huvuden, utm överlinjer, bra kroppar och sunda korrekta rörelser. Samtliga har det typiska och önskvärda glada temperamentet och nyttjar sina svansar på ett utm sätt. Bra pälskvaliteter och bra ben och tassar. Ett utm uppfödarresultat. Lyfter på hatten och gratulerar och önskar fortsatt lycka till på den inslagna vägen.

Sedan var det bara resan hem kvar…..


Söndagen den 21 februari – VP resultat

Både Tyson och Floyd lyckades placera sig i resultatlistan för FRK Västras vandringspriser!
Floyd 5:a i Väst Bäst Flat A
Tyson 7:a i Väst Bäst Flat A
Floyd 4:a i Spårhunden


Torsdagen den 7 och fredagen den 8 januari – MyDog

Första dagen placerade sig Floyd etta i unghundsklassen med CK. Det var en ganska stor unghundsklass som bestod av 9 hundar. I bästa hane, där det från början ingick 15 väldigt fina hanar, plockades Floyd bort när det skulle reduceras från 7 till 5 hundar. Denna dag och detta resultat får vi vara nöjda med. Domare denna dag var Frank Kane.

Kritiken löd denna dag:
Almost 2 years. A very god moves of body and clean outline. Quality head, good ribbon. Holds his sharp well. Would prefer a little more stoop.

Andra dagen gick det inte riktigt lika bra för floyd. Han kom 5:a i unghundsklasen med Hp. Floyd som normalt brukar ha en fint steg och springa riktigt bra ville nästan inte alls springa. Domare denna dag var Carl Gunnar Stafberg.

Kritiken löd:
Fint huvud, korrekt bett. Bra ögon och öron. Bra hals, rygg och svans. Lite knappt vinklad bak. Rör sig Ok från sidan , slarvigt fram. Bra päls.

Däremot gick det jätte bra för Låttas Låva som Anna visade. Man riktigt såg hur förtjust domaren var i henne och hon rörde sig som en gud. Detta gjorde att hon slutade på andra plats i bästa tik med CERT och reservCACIB. Grattis Låtta till din fina hund!!

Men det var inte slut med detta för Flatterhaft blev BIS uppfödargrupp med en jättefin grupp bestående av 4 fina tikar. Vilken dag!!!


Onsdagen den 6 januari – Final i Gothia cup

Denna dag bjöd verkligen Pixbos flickor 93 på spänning. Det började med semifinalen på morgonen där matchen avgjordes på straffar och Pixbo vann genom att sätta sista och avgörande straffen. Sedan var det då dags för final mot Färjestaden, där tyvärr Pixbo förlorade.

Floyd som är Annas största supporter hälsar och grattar!!

Lördagen den 28 november - FRK västras Adventsutställning

78 hundar var anmälda denna dag till FRK västras inofficiella utställning. Floyd tävlade i unghundsklass och Tyson i viltspårsklass. Carola, som har Tysons mamma, visade Tyson och det var roligt att se en svansviftande Tyson som tyckte att det var riktigt kul att vara på utställning. Floyds resultat denna dag blev 1-1 Ukl, HP, 4 bhkl samt BIM Ukl. Tysons resultat blev 1-2 viltspårsklass med HP. Även Tyson fick tävla vidare i bästa hane men placerade sig tyvärr inte. Domare denna dag var Lotta Luciani. Floyds kritik löd:
Maskulin hane. Utmärkt toppline o kors, balanserad kropp. Bra vinklar fram och bak, fina tassar. Utmärkt päls. Rör sig med stil och drive från sidan. Välvisad.

Tysons kritik löd:
3-årig hane. Utmärkt toppline, välvinklad fram och bak. Rikligt med päls av god kvallite. Rör sig bra bakifrån, något vida frambensrörelser. Rör sig bra från sidan. Trevligt visad.

Domarens ord denna dag gällande unghundsklassen, som var författade av Lotta Luciani, löd:
Denna dag fanns det inga juniorer anmälda men väl nio unghanar. Här fick jag en svår nöt att knäcka då kvaliteten var hög. Det blev många varv innan SVCH Flatterhaft Stainless Steel stod som vinnare. En välkonstruerad hane av bra storlek som slutade som 4:a bästa hane.

Söndagen den 22 november - Viltspår med Tyson i Vänersborg

Tyson och jag åkte till Vänersborg för att gå viltspår. Under hösten hade Tyson börjat få ner tempot när vi gått övningsspår. Det är ju tempot som ibland är Tysons lilla problem, han har en förmåga att gå lite väl snabbt ibland. Denna dag kändes det som om tempot kanske inte skulle vara ett problem. Han startade i ett bra tempo så allt kändes väldigt bra ändå till vi kom fram till återgången där jag fick ”black out” när han skulle gå tillbaka i återgången och försökte i stället få iväg honom längre ut. Han undrade nog vad hans matte sysslade med denna dag, och att man alltid ska lita på sin hund hade jag fullständigt glömt bort. Jag fick så tillslut sätta tillbaka honom på spåret och denna dag slutade det med en tvåa, men det var inte Tysons fel.

Det allmänna omdömet denna dag löd:
En mycket arbetsvillig, trevlig hane som är rutinerad. Blir stoppad av förare när han ska arbeta sig tillbaka.

Trots allt blev jag glad för detta omdöme för det visar att Tyson kan sin sak, idag var det matte som var problemet.

Lördagen den 7 november - Utställning i Åstorp

Det är inte klokt vad man kör snabbt och enkelt ner till Skåne. Väl på plats såg vi fram emot vad Hans Rosenberg skulle tycka om Floyd. Denna dag var det inte riktigt Floyds dag och han slutade 1-3 Ukl med ett CK men placerade sig inte i bästa hane. Domaren tyckte nog att Floyd var i största laget.

Kritiken löd:
Hane av utmärkt typ. Maskulin helhet på den större sidan av skalan. Önskar lite bättre proportioner i nos och skalle. Bra hals och skuldra. Välkroppad med bra benstomme, bra kors och bakställ. Rör sig med bra steg från sidan.

Söndagen den 1 november - Utställning i Växjö

Tidigt på morgonen bar det i väg till Växjö. Det var en stor unghundsklass där Floyd slutade etta. När han sedan tävlade vidare i bästa hane slutade han tre.

Domare för dagen var Jan Herngren och kritiken löd:
Väldigt harmonisk hane. Fina proportioner, bra storlek. Vackert huvud och uttryck. Vacker överlinje, utm underlinje. Välanlagd skuldra, bra förbröst. Tillräckligt vinklad fram o bak, fina tassar. Rör sig välbalanserat och samlat, bra bak och tillräckligt stabil fram. Bra päls.

Torsdagen den 29 oktober - Viltspår i Falkenberg

På morgonen hämtade vi upp Ewa och Tara för att bege oss till Falkenberg och gå Ökl viltspår med Floyd och Tara.

Floyd hade bara ett kvar till sitt championat och Tara skulle gå sitt första. Det blev full pott, 1Ökl till Floyd och ett championat och en 1ÖKl till Tara.

Efter viltspåren åkte vi vidare till McDonalds för att våra duktiga hundar skulle få belöning i form av en hamburgare.

Med mätta och glada hundar åkte vi till Ewas sommarstuga utanför Varberg för att gå en promenad med Tara och Floyd vid havet.

Domare för dagen var Arne Nilsson.
Söndagen den 25 oktober - Utställning i Mjölby

Tidigt på morgonen bar det i väg till SSRKs utställning i Mjölby. Det blev en väldigt lyckade dag med klasvinster i 6 klasser för kennel Flatterhaft: Floyd vann unghundsklassen som för dagen var stor, 13 hundar. I bästa hane placerade han sig sedan som nummer, fyra bakom 3 championhanar, vilket resulterade i ett CERT.

Domare för dagen var Jostein Halvorsen från Norge.

Floyds kritik löd:
Snart två år av mycket god typ och storlek. Huvudet är gott mejslat, utmärkta ögon. Tillräckligt förbröst och utmärkt bröstkorg. Passande vinklar fram och bak. Attraktiv päls och rör sig parallellt.


Söndagen den 6 september - Ordinarie viltspår i Falkenberg

Klockan nio på söndag morgon var det samling utanför Falkenberg. Floyd och Anna gick som första ekipage. Denna dag spårade Floyd helt klockrent och det enda han missade lite på var tempot, det kund gått lite långsammare, men det räckte gott och väl till 1:an. Nu är första ettan i hamn och det känns skönt!


Söndagen den 30 augusti - Utställning i Gustavsberg

På söndag morgon bar det i väg till Uddevalla på utställning. Denna gång fick även Tyson följa med även om inte utställning tillhör hans favoritsysselsättningar. Det var en fruktansvärt regning dag och det dröjde inte länge förrän hela utställningsområdet var en enda lervälling, men alla handlers kämpade vidare med att försöka springa runt och visa hundar. Floyd placerade sig 2: i Ukk med CK men blev tyvärr inte placerad i bästa hane. Men det som var roligt denna dag var att Tyson plötsligt tyckte att det var riktigt roligt att vara på utställning och visade en helt annan sida än han normalt brukar göra på utställning, han bjöd till och med på en och annan svansviftning i ringen. Detta resulterade i att han placerade sig 5:a i Ökk med CK och nu stod Anna där med två hanar med CK som skulle in i ”bästa hane”. Som tur var ställde Marie Blomberg upp och visade Tyson och det såg ut som om hon inte gjort annat, vilket par.

Domare för dagen var Anna Geschwindt Hartwig.

Floyds kritik löd:
Harmoniskt byggd maskulin hane. Utmärkta proportioner, maskulint huvud. Bra uttryck, flott hals o resning. Utmärkta vinklar fram o bak, kraftfull benstomme. Flott topline, bär sin svans väl. Utmärkt bröstkorg, kraftfulla lår. Utmärkta rörelser, utmärkt pälskvalité. Välvisad.

Tysons kritik löd:
Harmoniskt byggd maskulin hane. Bra proportioner, maskulint huvud som kunde vara längre. Flott hals, resning o topline. Utmärkta vinklar fram o bak. Excellent bröstkorg, kort stark länd. Rör sig väl från sidan, aning vid i fronten. Utmärkt päls kvalité. Välvisad.


Söndagen den 26 juli - Årsträff på Flatterhaft

I helgen var vi på årsträffen på Flatterhaft. Det var 87 hundar med mattat och hussar som samlades på lördagen för att gå WT-stigen och på söndagen var det utställning för hela slanten. På lördagen gjorde väl inte Floyd någon topprestation utan Anna var besviken på att han var något ofokuserad. Tyson startade vi inte alls då han har "dummy-förbud" för tillfället.

På söndagens utställning placerade sig Tyson som fyra i öppenklassen trots att han mest såg lidande ut och undrade varför man ska springa runt i en ring och se snygg ut. Floyd däremot, som är en riktig "showhund" och tycker att utställning är roligt, vann Ukl, placerade sig 2:a i Bhkl och blev BIM unghund. BIS unghund blev hans syster Calla. Domare var Anna Lyckner.

Floyds kritik löd:
Mkt elegant hane med vackert huvud o uttryck. Härlig top line med fint buren svans. Vacker hals, söta tassar, fina vinkl bak o fram, Mycket vacker helhet. Utm visad.

Tysons kritik löd:
Välkroppad hane med fint huvud, djup bröstkorg med bra front o bakställ, fina slutna tassar, fin top line, fina rörelser, härlig päls. Välvisad.


Lördagen den 11 juli - Två dagars utställning i Tvååker 10-11 juli

Dag 1:
1-2 Ukl för Floyd
Domare för dagen var Finn Lange.
Kritiken för dagen löd: 18 mån hane av mycket bra typ. Vackert huvud, korrekt bett, god hals och överlinje. Väl ansatt hals. Välutvecklad kropp för åldern, acceptabla vinklar fram och goda bak. Utmärkt päls. Kunde önska lite mer driv annars bra rörelser.

Floyd ingick i en uppfödargrupp som gick vidare till stora ringen men tyvärr inte placerade sig där. Övriga hundar i gruppen var Diesel, Tara och Låva. Kritiken för gruppen löd: En uppfödargrupp av osedvanlig hög kvalitet i individer. Alla av extremt hög standard, och lika typ, och storlek. Alla med bra rörelser.

Vi måste också nämna att Floyds mamma Peggen (Claans Single Peg) blev BIR veteran och tog sitt första cert.

Dag 2:
1-2 Ck Ukl för Floyd
Domare för dagen var Jozef Verrees.
Kritiken för dagen löd: 1.5 years, nice type. Sweet head, good reach of neck, level topline, tail low set. Excellent quarters, good coat. Moved and showed excellent.

Floyd ingick även denna dag i Flatterhafts uppfödargrupp som idag placerade sig som nummer två i finalringen och blev där med BIS-2!!!! Idag var det Diesel, Floyd, Maggan och Tara som ingick i gruppen. Kritiken löd: Extremely nice group. Lots of qualities. All black with sweet heads. Good coats and excellent quarters. Moved well and are showed by extremely good lady handlers. BEST GROUP!

Det har varit en helg med många upplevelser och inte minst att få sitta med vid finalringen och se när Tara blev BIS-4.


Fredagen den 3 juli - Tillskott i familjen

Nu har Tyson och Floyd fått en ny kompis. Lewis 12 veckor har flyttat hem hos oss. Lewis är en liten söt, svart katthane. Det fungerar väldigt bra med hundarna och Lewis har tagit kommandot för när han fräser tycker Tyson och Floyd att det är bäst att backa.

När Lewis har vant sig vid hundarna och hundarna vant sig vid Lewis ska de förhoppningsvis kunna mysa och leka obehindrat tillsammans.Lördagen den 30 juni - Viltspårsträning

Floyd tränar vidare för att så småningom klara Ökl i viltspår.


Söndagen den 28 juni - Utställning i Borås

I söndags var vi på SKKs utställning i Borås. Det var bara Floyd anmäld i unghundsklassen så han placerade sig 1:a i klassen med Ck.
Det var en fruktansvärt varm dag så det var inte lätt att vara svart hund och springa runt i ringen denna dag.
Floyds kritik löd:
"Stilig hane av mkt god typ, god hals & skuldra, kropp i utm kondition, välansatt svans, god päls & stomme, rör sig bra. Trevligt temprament."


Söndagen den 21 juni - Äntligen en egen hemsida

Tyson och Floyd har idag efter en lång tid av kodning fått sin första egna webbsida! På denna sida kommer ni att kunna följa deras livliga resa genom vardagen. Ni kommer också få följa deras framsteg i t.ex. utställningsringen och i spårandet. Sidan kommer uppdateras fortlöpande. Glöm inte att lämna era tassavtryck i gästboken som ni hittar en länk till uppe till höger.