Fakta   |   Stamtavla   |   Föräldrar

FAKTA
Namn SE U(U)CH SE VCH Flatterhaft Stainless Steel
Ras Flatcoated Retriever
Kön Hane
Född 14 januari 2008
Reg. nr. S17866/2008
Anlag färg BbEE (bruna anlag, ej gula)
HD A
AD UA
Ögon UA (131107)
Pappa Int NordUCh SVCh Inkwells Final Guess
Mamma Claans Singel Peg
Uppfödare Anneli Karlsson, Flathult

MERITER
Lydnad Genomfört Lp I-kurs
Utställning Sverige:
Champion
CACIB
BIM
3 x CERT
BIM junior
BIM unghund
BIM Valp 2
Danmark:
2 x CACIB
BIM
CERT
Viltspår Championat 2009
3 x 1 Ökl
Jakt

1 Nkl

Floyd är Annas första egna hund som hon fick när hon var 14 år. Hundintresset startade när vi skaffade Tyson och efter ett tag ville Anna ha en egen hund. Hon hade då fått upp ögonen för hundutställning och ville nu ha en alldeles egen hund att ställa ut. Efter mycket support från Anneli Karlsson, Kennel Flatterhaft, plockades det fram en då 12 veckor gammal kille, tjock som en tunna, till Anna. I slutet av april 2008 hämtade Anna hem sin ögonsten, Flatterhaft Stainless Steel. Floyd har verkligen motsvarat den hund Anna hade önskat sig, en okomplicerad hund med mycket "will-to-please" i en snygg förpackning.

Floyd är otroligt snäll och tolerant mot andra hundar, tikar som hanar. Det är aldrig något problem att ta promenader ihop med andra hundar eller stoppa in han i en bil tillsammans med främmande hundar när vi åker iväg på diverse aktiviteter. Han finner sig i det mesta.

Floyd är en linjeskön hane med en korrekt stark rygglinje och ett utmärkt kors. Han har också ett vackert huvud med fina mörka ögon. 

Floyd har visats på en hel del utställningar och blev svensk utställningschampion sommaren efter han fyllt två år. Han ett CACIB i Sverige och två i Danmark. Han har även ett danskt CERT. Nu har han fått en paus från utställningarna och vi stattsar istället på att ta jaktmeriter med honom.

Följande kritik fick Floyd för ett tag sedan på en utställning: Härlig championhane av utmärkt typ, vackert vällinjerat huvud. Utmärkt överlinje, utmärkta vinklar fram och bak, välkroppad. Rör sig med utmärkt rörelseschema. Utstrålar kvalité! Vacker päls, välvisad, härlig helhet.

Floyd och Anna tog tillsammans på deras första start en 2:a i nybörjarklass på jaktprov. Nu har mamma Marie tagit över jaktträning- och tävlingen. Tillsammans har Floyd och Marie tagit ett 1:a pris i Nkl och tränar nu vidare för Ökl. När det gäller de jaktliga egenskaperna är Floyd helt tyst, spontan på vilt samt en mycket duktig markör. Floyd har apporterat en hel del på riktiga jakter och har då skött sig väldigt bra.

Floyd är familjens charmtroll och pajas. Han hittar alltid på något som får oss att skratta åt honom.